NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
9
OPINIA Honda NC750X DCT

NOWOŚĆ Ducati Supersport
Mamy już 18173 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Bonyfish



Zdjęcia przedmiotu

1  

Klocki hamulcowe Bonyfish

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.91 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 87%
Neutralne: 4%
Negatywne: 9%


Gość


9
klocki
06.19.2018 19:14:35

klocki są ok siła hamowania na przyzwoitym poziomie dorównująca nissinom jak nie tka sama. Marka bonyfisch jest znana w niemczech ale w polsce już nie podsumowując solidna jakość do ceny a nie to co ebc


Kiedy będziesz uczciwy?
weź się już Kaprii zabieraj ze swoimi fejkowymi pozytywami i całym tym nieistniejącym biznesem BONYFISH. to chłam, rozumiesz? ludzie nie są głupi. nie ma takiej marki i nigdy jej nie stworzysz tworząc dziadostwo zdzierające tarcze, albo łańcuchy sypiące się w rękach. nie prościej spróbować normalnie napisać: produkt polski? produkt polski made in chrl ewentualnie? po co kłamiesz o marce istniejącej w niemaczech, jak dobrze wiesz że tylko u Ciebie we Wrocławiu się Twoje cudowne produkty kupuje? na kontach allegro BONYFISH i KAPRII?

WYKOP .PL
Łukasz K. FHU KAPRI Lotnicza 22/34 54-155 Wrocław REGON: 020679370 NIP: 894-253-29-36 To jest cała firma BONYFISH, zapewniam że nie istnieje nigdzie na świecie, poza dzielnicą Wrocław-Fabryczna. Wynalazki kupicie tylko tutaj, konta Alledrogo: 1. bonyfish 2. kaprii Nie ma za co, radzę unikać.

Gość
Jedyny znany FISHBONE znany w niemczech produkował ciuchy. A ten chłam nawet na rynku nie istnieje. Podobnie jak osoby które napisały pozytywne komentarze ;D Sprawdźcie sami. Dwa konta allegro jednej osoby - i nigdzie na świecie ten szajs nie istnieje więcej xD

Głosy: -27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jak dla mnie, super
08.16.2018 17:54:17

Założyłem je do mojego Goldasa 1500 i jestem z nich bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Ferodo, ale jakoś mi nie leżały, lubiły czasem piszczeć i jakoś nie byłem ich pewny. Teraz mam te czerwone i są super. Są ciche i wydają się lepiej hamować. Moja opinia piątka z plusem. LWG

UWAGA
uważajcie, BONYFISH to jedno wielkie oszustwo. działalność jednoosobowa z dolnego śląska, towar brany nie wiadomo skąd (chiny?) brak kodów kreskowych na opakowaniach, marka nie istnieje

słaby marketing uskuteczniasz
taaaaaa... kaprii made in Wrocław lepsze od Ferodo xD xD xD

Głosy: -10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Odkrycie roku :)
09.19.2018 9:57:05

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch zapytałem się co mi za klocki założył to wcześniej nie znałem tej marki ale jestem bardzo z nich zadowolony. Szczególnie za zapłaciłem za nie 2x 66zł :)))

TIA
taaa... przy okazji naciągu łańcucha BONYFISH pewnie xD xD xD podobno żyją 200 km, więc nie wiem jak wytrzymały kilka jazd w ogóle ;D a tak serio, na oszustwo są paragrafy, zastanów się Łukaszu nad wciskaniem dalej ludziom tego kitu.

Głosy: -8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bonyfish klocki czerwone
10.02.2018 22:57:27

Przed zakupem przeczytałem powyższe opinie i w pełni się z nimi zgadzam, iż, są to dobre klocki. Swoją opinię piszę po przejechaniu ponad 1 tyś. km. Nie czuję różnicy w hamowaniu po ściągnięciu fabrycznych Tokico. Hamują skutecznie nawet w trakcie docierania się do tarczy, może troszkę lepiej na zimnych tarczach. Polecam dobry zakup za rozsądną cenę. Motocykl dosyć ciężki 220kg Z750. Klocki zakupione oczywiście na przód.

Głosy: -8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ok
10.04.2018 12:12:08

Zawsze tylko tu tylko krytykuje, więc dziś pochwale dla odmiany. Klocki bonyfish są ok. Za komplet zapłaciłem 140zł, więc cena super, na razie mam je od wiosny więc przelatany jeden sezon i jestem z nich bardzo zadowolony. Żadnych dziwnych akcji, po prostu porządne klocki w fajnych pieniądzach.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Krótko
12.31.2018 22:12:03

Cześć. Nie będę się rozpisywał. Chyba najlepsze klocki jakie miałem a trochę ich przerobiłem. Kawa ER6n.

Kiedy będziesz uczciwy?
chyba: trochę ich ZROBIŁEM. weź się już Kaprii zabieraj ze swoimi fejkowymi pozytywami i całym tym nieistniejącym biznesem BONYFISH. to chłam, rozumiesz? ludzie nie są głupi. nie ma takiej marki i nigdy jej nie stworzysz tworząc dziadostwo zdzierające tarcze, albo łańcuchy sypiące się w rękach. nie prościej spróbować normalnie napisać: produkt polski? produkt polski made in chrl ewentualnie? po co kłamiesz o marce istniejącej w niemaczech, jak dobrze wiesz że tylko u Ciebie we Wrocławiu się Twoje cudowne produkty kupuje? na kontach allegro BONYFISH i KAPRII?

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zadowolony użytkownik :)
01.10.2019 10:13:49

Chce się podzielić opinią, gdyż długo zastanawiałem się które klocki wybrać. Mój stały sprzedawca polecał mi te czerwone ale jako że ich nie znałem to miałem obawy. Jednak je zamówiłem i jest zadowolony. Przejeździłem cały sezon 2018 i mam jeszcze tak na oko pół klocka, więc zużywają się tak samo jak nissiny czy trw których używałem wcześnie a są tańsze. Siła hamowania niczym nie odbiega od rywali. Tarcza ok, więc nadają się też do Goldasa :)

aha...
tak, Twój stały sprzedawca, chyba grzybów dających pewne odjazdowe efekty, na całym świecie tylko Ty produkujesz/importujesz i polecasz te swoje wynalazki. Pan Ł.K. z Wrocka, wszyscy już o tym mówią...

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dragstar 650
01.28.2019 9:01:11

Mam te klocki w Dragstar 650 i ja je oceniam jak najlepiej. Wcześniej jeździłem na TRW ale jak ich cena poszła w górę to zmieniłem na Bonyfish i nie żałuje. Różnicy żadnej tylko cena korzystniejsza. Bonyfish nawet wizualnie wyglądają na lepsze, ale działają tak samo. Ja różnicy w hamowaniu nie widzę ani na plus ani na minus.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok :)
03.27.2019 11:03:45

Klocki w mojej FJ 1200 spisują się świetnie. Narazie mam je tylko jeden sezon, ale jestem zadowolony. Hamują świetnie, nie piszczą i tarcza ok, więc ja polecam.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Harley-Davidson Electra Glide Ultra
04.15.2019 8:33:50

Nigdzie nie mogłem znaleźć opinie jak te klocki sprawują się w HD, więc po pierwszych jazdach podzielę się opinią. Namawiał mnie na nie mój mechanik. Trochę się obawiałem bo nie znam tej marki ale zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. W porównaniu do oryginalnych które miałem mam wrażenie że ma się lepszą kontrolę nad hamulcem i jakby trochę lepiej hamowały. Może to efekt tego że stare były już mocno starte, ale jestem zadowolony i polecam. Sprawdzone w HD.

Apex
Sprawdzone w HD? Znaczy włożyłeś je do telewizora? Tak słabo Ci się już te domowe wynalazki sprzedają?

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
05.01.2019 13:58:46

Klocki kupiłem do dosyć ciężkiego i mocnego motocykla Suzuki GSXR 1100w z 1996 roku. Ceny markowych (komplet na 2 tarcze powyżej 230zl) kupiłem więc binyfish czerwone oznaczenie bf188 zapłaciłem za komplet 129zl z wysyłką. Hamują bardzo dobrze nie piszczą. Jestem zaskoczony mam stalowy oplot na hamulcach do tej pory miałem klocki firmy brembo a ma tych tanich bonyfish moim zdaniem jest o wiele lepsze hamowanie. Zrobiłem dopiero 1200 kilometrów na nich, zobacze ma jak długo wystarcza.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe Bonyfish
Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.23.2019 13:38:01

Moja maszyna H-D Softail Rocker :))) Klocki bonyfish polecił mi znajomy bo sam na nich lata i jest zadowolony, zamówiłem na próbę na tył. Teraz żałuje że od razu nie wziąłem przodu. Hamują bardzo dobrze ( lepiej niż miałem założone stare ale nie wiem co to było ), nie piszczą, żywotności nie podam bo mam je krótko. Polecam, dają radę.

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
GSF 1200 + mini ścigacz
08.09.2019 12:15:19

Chyba najlepsze klocki jakie miałem w kategorii jakość - cena. Mam je w moim bandziorze 1200 i są wporządku. Wcześniej kupowałem dużo droższe i nie widzę różnicy. Założyłem je też synowi do jego YZF-125R i też jest wszystko super. Generalnie klocki hamują, nie piszczą, tarcza wygląda ok, nie brudzą bardziej niż inne. Ja sprawdziłem o moja opinia 5+

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
klocki hamulcowe
08.12.2019 20:10:07

umnie przy hd softail 1450 piszcza brudza nie polecam a przejechale m na nich ok 500 km i coraz gorzej

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Trampek
08.30.2019 20:55:18

Ja już zajechałem trzy komplety tych klocków. Jeżdżę bardzo dużo i są to chyba najlepsze klocki jakie miałem. Porównywalne miałem kiedyś Nissin, ale jak w moim sklepie powiedziano mi że jest problem z dostępnością nissina to spróbowałem bonyfisha i teraz już nie eksperymentuje z innymi. Są sprawdzone, mają dobrą cenę i jakość jak Nissin. Polecam

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ferodo vs Bonyfish
09.25.2019 22:57:05

Moja maszyna KTM SX-F 250. Mam już trzeci komplet tych klocków. Wcześniej jeździłem na Ferodo które były droższe i dawały radę. Jak się przesiadłem na czerwone bonyfishe wydawało mi się że hamulec był ostrzejszy. Bałem się o tarcze hamulcową ale okazało się że wszystko ok. Wytrzymały kilka motogodzin więcej od ferodo, wydaje mi się że lepiej hamują i są tańsze. Dla mnie są super. Teraz testuje złote ze spieków do mojego wariata ZX6. Na razie mam je krótko, więc tak na gorąco mogę powiedzieć że skuteczność hamowania jest super, a żywotność klocka i tarcz podam jak na nich dłużej pośmigam. LwG Jan

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
600RR
10.06.2019 23:19:14

Pozwolę sobie wstawić tu moją opinie. Klocki zaproponował mi sklep u którego ciągle kupuje i jestem zawsze zadowolony. Otrzymałem wybór między TRW a Bonyfishem. Różnica była spora, więc wybrałem bf. Po zakończeniu sezonu mogę podzielić się moją opinią. Wcześniej jeździłem na TRW oraz EBC. Te pierwsze były w miarę ok, EBC mi nie leżały. Jakoś słabo hamowały i lubiły piszczeć jak były zimne. Co do klocków bonyfish to zaskoczyły mnie pozytywnie. Spodziewałem się jakiś pisków a tu nic. Klocki nie brudzą bardziej niż inne, hamują bardzo dobrze a tarcza wygląda po tym sezonie jak na początku, więc jestem na tak. Jestem z nich zadowolony i polecam do 600RR.
Pozdrawiania

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
tanie, specyficzne, ogólnie dziwne, ale robią co mają robić
10.07.2019 1:17:13

Kupiłem je do Aprilia rs4 125 jakieś 1000 km temu, założone na przód, 300 mm tarcza, radialne hamulce, zdecydowałem że podzielę się swoimi odczuciami, bo nie raz skorzystałem z opinii innych na tej stronie, czas się odpłacić. Tym bardziej, że inne (duża ich ilość) opinie są nieco "podejrzane".
Opisane były dobrze, łatwo dobrać je do motocykla i bez problemu kupiłem je za grosze w porównaniu do EBC i innych. Klocki teoretycznie semi sinter, więc mają wady/zalety jednych i drugich.
Miałem lekki rant od zewnętrznej strony tarczy po poprzednich klockach, który klocki Bony Fish bardzo ładnie zjadły w ciągu 500 km. Tak, serio! W 500 km normalnej jazdy zeżarły 0,2 mm rantu! Reszty tarczy raczej nie jedzą, nie widać oznak nagłego i nieuzasadnionego zużycia. Klockom też daleko do oznak choćby przeciętnego zużycia. (wytarte może 0,5 mm)
Na początku byłem wręcz zaskoczony jak dobrze działają praktycznie od początku, nie piszczały, były bardzo dobrze dozowalne. Słowo klucz - były. Po około 700 km zaczęły piszczeć. Zupełnie bez powodu, bo motocykl ma wszystko sprawne i jest garażowany, a do tego raczej nie jeździ w kiepskich warunkach. Później piszczenie nieco przycichło. Nie mocno, ale jednak piszczą ciągle.
Dozowalność też gdzieś uciekła. Stopniowo z gładkiej i liniowej siły uzyskały efekt "poziomów hamowania". Wciąż łatwo je wyczuć i używać, wciąż hamują dobrze, ale już nie tak liniowo. (płyn hamulcowy wymieniony i odpowietrzony, pompa sprawna, klamka długa)
Straciły z czasem nieco mojego zaufania, ale wciąż działają jak należy i robią robotę.

Co do zalet, to nie udało mi się ich przegrzać, a wcale im tego nie ułatwiałem. Maksymalna siła hamowania dostępna przy mniejszej sile nacisku na klamkę, niż w organicznych, ale większej niż sinterów. Ułożyły się prawie od razu i nie było żadnych problemów z dopasowaniem do modelu. TANIE. Bardzo tanie.

Przy cenie ok 60zł za komplet na jedną tarczę należało by dać 9/10, ale nie kupujemy tutaj sera który nam bardziej smakuje lub mniej i który będziemy jedli na co dzień mimo że są lepsze opcje, tylko kupujemy coś co ma nam zapewnić bezpieczeństwo, dlatego 8/10. Za stopniowe osłabienie mojego zaufania do nich spada do 7/10.

Polecam jeśli pilnie potrzeba klocków, a kasy w portfelu bardzo mało, odradzam jeśli ktoś jeździ bardziej sportowo niż służbowo. Czy kupię jeszcze raz?
Nie.
Czy żałuję zakupu?
Nie.

Zalety:
-Cena
-Moc hamowania
-Dopasowanie do tarczy
-Niskie zużycie (grubości klocków)
-Niezawodność
-Dopasowanie

Wady:
-Piszczenie po pewnym czasie (osłabło nieco)
-Wyczucie siły nie jest idealne, ale wystarczające do normalnej jazdy
-Dozowalność jest przeciętna
-"Zjadły" lekki rant na tarczy, więc i resztę tarczy też będą "jadły"

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polaris
10.28.2019 8:11:06

Moja maszyna to Polaris Sportsman 1000. Maszyna użytkowana w agroturystyce, więc pracuje bardzo intensywnie. Te klocki to fajna sprawa, mam już ich trzeci komplet. Wcześniej używałem droższych klocków różnych firm i mimo że że niby firma super markowa to klocki średnie a na dodatek drogie. Te mają świetną cenę i hamują tak samo jak droższe. Tarczy nie zżerają, nie piszczą, żywotność standardowa, hamują dobrze. Jak dla mnie świetne klocki w świetnej cenie.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Co za ściema!
11.25.2019 10:45:20

Co za ściema! To jest zwykły chinol. Dopiero jak je kupiłem na allegro i po założeniu i przejechaniu 500km zorientowałem się że nie hamują zacząłem wertować internet. O tej marce nie znajdziecie żadnych informacji na zachodnich rynkach. Nawet strony internetowej nie mają. Wszystkie dobre opinie to wyssane z palca bujdy. Klocki są jak z plasteliny. A hamują dramatycznie.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ktos uzywal?
02.04.2020 10:19:39

ktoś używał ta marke? Na tle powyzszych opinii a tego że w internecie nie ma ani slowa nawet o takiej firmie wygladaja jak posty sponsorowane.

Gość
nie ma takiej marki. sprzedaje to tylko na całym globie taki kolo z Wrocka. wymyślił sobie że tu popisze se opinie i frajerzy kupią to g****. niestety kilka osób się nabrało... allegro "kaprii" i "bonyfish". taki krętacz, ma też swój wysyłkowy biznes z normalnymi częściami.

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
05.25.2020 20:22:33

Kupiłam te klocki po namowie mechanika i jestem z nich zadowolona. Wcześniej miałam TRW i były w miarę ok ale lubiły sobie czasem pisknąć. Rzadko bo rzadko ale irytowało szczególnie w mieście. Teraz problem zniknoł. Klocki są ok.

Gość
Łukasz K. idź do domu ze swoim chłamem. Pod swoimi łańcuchami piszesz komentarze w tym samym dniu i godzinie, myślisz że ludzie są debialmi? Skończyło się oszukiwanie, nikt już g**** domowej produkcji BONYFISH nie kupi.

Głosy: -7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Kto tu pisze opinie ???!!!
08.26.2020 18:43:02

Mam pytanie o rzetelność komentarzy na tej stronie i fajnie by było jak by ktoś mi wytłumaczył o co chodzi a nie usuwał mojego posta. Wcześniej często korzystałem z opinie na tej stronie, ale teraz to mi wygląda że odbywa się tu walka na dobre i złe komentarze wystawiane przez konkurencyjnych sprzedawców, hurtownie czy kto tam wie kogo, gdyż jak inaczej wytłumaczyć tak skrajnie różne opinie tego samego towaru. Znalazłem na allegro klocki do mojego motorka i szukałem opinii tu. Nic się nie dowiedziałem. Na allegro znalazłem ofertę gdzie było kilkanaście ocen produktu 5/5 gwiazdek. Oceny te mogą wystawić tylko osoby które ten produkt kupiły, więc jest to dla mnie gwarancja rzetelności i wiarygodności ocen. Allegro mnie przekonało i kupiłem klocki i są ok. Sam też wystawiłem na allegro ocenę 5/5. Do rzeczy. Dlaczego na allegro klocki mają super oceny a tutaj 2/10 ? Kto tutaj pisze te oceny ? Czy osoby które tu piszą oceny miały kiedyś te klocki w ręku ? W załączniku fotka aukcji gdzie je kupiłem aby potwierdzić moje słowa. Czekam na odpowiedzi !


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe Bonyfish
Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...

Suzuki DR 650 (1996-2012)

Nie do zajechania, szybko się rozpędza jak na swoją pojemność oraz moc, siodełko jest bardzo miękkie, zawieszenie się sprawdza w każdych waru...

Shima Apex RS

Kombiak w sklepie leżał najlepiej, nawet lepiej niż alpna czy dainese. Wygodny, nie krępuje ruchów, wygląda porządnie. Do tej pory 2 wyjazdy na...

MotoSafe ALPINE

Daje 10 - najlepsza rzecz jaką MUSICIE KUPIĆ NA MOTO. Nie wiem czy akurat Alpine to najlepsze zatyczki na rynku i czy tańsze spisują się równie ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA